Kansfonds: podcasts thuisloze jongeren

Het Kansfonds maakt een serie podcasts over thuisloze jongeren. Jongeren waarbij het geen vanzelfsprekendheid is dat zij een thuis hebben. Een dak boven hun hoofd.

Hun verhalen maken indruk hoe het iemand ook kan vergaan in het welvarende Nederland waarin we leven. Nederland telt 8.500 geregistreerde dak- en thuisloze jongeren. En dat aantal blijft groeien.

Te veel jongeren leven in Nederland op straat, slapen in de nachtopvang of bij bekenden op de bank. Kansfonds gunt álle jongeren een thuis, maar dat is geen gemakkelijke opgave. De jongeren worstelen vaak met meerdere complexe problemen tegelijk: schulden, geen opleiding of werk en middelengebruik. Vaak lopen zij vast in de bureaucratie.

In de podcasts de verhalen over deze jongeren, waarom zijn zij dakloos geraakt en gebleven? Wat is het probleem van dakloosheid onder jongeren in Nederland? En hoe proberen organisaties die problemen aan te pakken? Is die aanpak succesvol? Je luistert ernaar in een indrukwekkende serie podcasts, via deze link naar het Kansfonds.