AOb Sint Bonaventura: leesclub tijdens de Vasten

In een interview met presentator Jacobine Geel zegt de huidige theoloog des vaderlands, benedictijn en hoogleraar Thomas Quartier: “Vanuit het klooster wil ik proberen onverwachte, misschien wel radicale geluiden te laten horen.” En: “Als ik kijk naar de vermoeidheid die in de samenleving ontstaat door corona, dan kan ik als monnik wel een spiegel zijn.” 

Komende vastenperiode gaat het AOb Sint Bonaventura in zes online bijeenkomsten “BLIJVEN, omarm op wat je pad komt”, het nieuwe boek van Thomas Quartier lezen. Stabiliteit, regelmaat, stilte, liefde, deemoed, contemplatie en eeuwigheid. Zeven waarden uit het kloosterleven die hij in dit boek probeert te verbinden met de huidige tijd. Oude waarden die hij verkent in een nieuwe vertelvorm, in kloosterstory’s. 

Meer informatie en voor de inschrijving zie de website van AOb Sint Bonaventura