Activiteiten zomer 2024

Wandelen

Velen van u wandelen graag. We wijzen u natuurlijk nog eens op het Brabants Kloosterpad. In Gelderland vindt u de route Wegen met Zegen. Meer naar het midden van het land ligt het Gelukkigerwijspad en ten slotte in het noorden kunt u het Jacobspad lopen, wanneer dit pad naar meer smaakt, dan kunt u rustig doorwandelen naar Santiago de Compostela.

Tentoonstellingen

In het Museumpark Orientalis – de bezoekers van de Katholiek Denken Doen-dag vonden het park echt een bezoek waard – is een expositie over de mystieke dichter Rumi. En in het Catharijneconvent kunt u tot 29 september de tentoonstelling over Christendom en slavernij bezoeken.

Summer schools

Reliëf organiseert vanaf 19 augustus een proeverij van het aanbod aan cursussen. In een paar uur verdiept u zich in thema’s als: Ethiek in de boardroom of Geestelijke verzorging rondom het sterfbed.

Stichting Thomas More organiseert, samen met Stichting Christelijke Filosofie, op 27 en 28 augustus een summer school rondom het thema Hoop. Richard Steenvoorde (EUR), Ronelle Sonnenberg (PThU) en Nikolaas Cassidy – Deketelaere (KU Leuven) nemen u op 27 en 28 augustus mee naar theologische en filosofische bronnen van hoop. U kunt zich tot en met 18 augustus aanmelden.

Eind augustus vindt in Mariënkroon (Nieuwkuijk) een Summer Conference plaats voor ondernemers en managers over waardegedreven ondernemen en geïnspireerd leiderschap. Lees meer op https://www.marienkroon.org