Avond van de Martelaren

“Bijzondere verhalen van moed en zelfgave”

Op vrijdag 23 februari worden in de St. Nicolaasbasiliek in Amsterdam de mensen herdacht die het afgelopen jaar wereldwijd zijn gedood vanwege hun geloof in Christus. Aansluitend aan de Eucharistieviering om 19 uur wordt de kruisweg gebeden, afgewisseld met muziek en getuigenissen.

Dit jaar komen de getuigenissen uit Congo, Mexico en Nigeria. De Congolese zuster Marie-Sylvie had voor de jihadisten kunnen vluchten. Ze bleef echter bij haar patiënten en waarschuwde haar medeparochianen. Ze overleefde de aanslag niet. 

In Mexico werden twee Jezuïeten vermoord die een reisleider wilden beschermen toen deze hun kerk invluchtte. Beiden werkten al tientallen jaren met de inheemse bevolking en met kwetsbare groepen in de samenleving. De dader, een bekende leider van een drugsbende, is nog steeds niet opgepakt. 

En in Nigeria werden afgelopen jaren tientallen priesters ontvoerd. Tijdens de Avond van de Martelaren wordt het verhaal verteld van een hen, zelf een verdediger van mensenrechten, die daarbij het leven liet.

Aanmelden kan via kerkinnood.nl/martelaren