Het Feest van Licht

Een magische plek, net buiten de stad Nijmegen. Museumpark Orientalis staat deze winter weer in de schijnwerpers en is zo het perfecte decor voor een bijzondere (avond)wandeling. De uitgelichte erfgoedmonumenten en het unieke glooiende landschap maken het Feest van Licht tot een onvergetelijke belevenis voor jong en oud! 

De afgelopen jaren is het Feest van Licht gegroeid en volwassen geworden. Begonnen als kleinschalig familie-evenement, inmiddels een volwaardig winterprogramma. Met natuurlijk de traditionele kerststallententoonstelling, maar ook een compleet vernieuwde lichtroute, theater en een fotografiewedstrijd met als thema licht en donker. De lichtroute loopt helemaal tot aan de Romeinse herberg, waar je heerlijk kunt eten of drinken. 
 
Verwonder je over de uitgelichte natuur en ontdek onderweg te vele activiteiten die kerstmis in een nieuw perspectief zetten. Bestaat er bijvoorbeeld een boeddhistische kerst? Wat is Chanoeka precies, en hoe kijken moslims naar de geboorte van Jezus? (Hoe) vier jij kerst? 

Al deze verschillende gezichtspunten ontdekken en vieren we samen. Met onder andere een meditatieve wandeling door het licht labyrint, muzikale optredens en inspirerende workshops.

Met de ambachtenmarkt, speurtochten en meer is er ook voor kinderen van alles te beleven.

Het Feest van Licht vindt plaats van:
17 december 2022 t/m 8 januari 2023

Geopend maandag tot en met zondag, van 12:00 uur tot 21:00 uur.* Let op! Laatste toegang tot het museumpark om 20:00 uur.

*Behalve op 24 december, 25 december en 31 december. Dan sluit het museumpark om 17:00 uur. Laatste toegang die dagen om 16:00 uur.

Meer informatie: https://feestvanlicht.nl

Afbeelding: © Museumpark Orientalis Willem Mensen