The Passion

https://kro-ncrv.nl/beeldbank?viewsreference%5Bdata%5D%5Bargument%5D=&viewsreference%5Bdata%5D%5Blimit%5D=&viewsreference%5Bdata%5D%5Boffset%5D=&viewsreference%5Bdata%5D%5Bpager%5D=&viewsreference%5Bdata%5D%5Btitle%5D=&viewsreference%5Benabled_settings%5D%5Blimit%5D=limit&viewsreference%5Benabled_settings%5D%5Bpager%5D=pager&viewsreference%5Benabled_settings%5D%5Bargument%5D=argument&viewsreference%5Benabled_settings%5D%5Bhide_filters%5D=hide_filters&viewsreference%5Benabled_settings%5D%5Bshow_teaser_date%5D=show_teaser_date&f%5B0%5D=program%3A5253

Op Witte Donderdag, 14 april, zendt de KRO-NCRV The Passion uit (NPO 1, 20:30). KRO-NCRV maakt met The Passion een paasverhaal voor iedereen. Jong, oud, gelovig of niet. Het is een verhaal over liefde en hoop dat nog steeds herkenbaar en actueel is. Om het verhaal toegankelijk te maken voor iedereen, maakt KRO-NCRV een koppeling met diverse maatschappelijke en actuele onderwerpen. Met The Passion willen we kijkers uit het hele land met elkaar verbinden en dat gebeurt dit jaar vanuit de Achterhoek. De kijker kan ook dit jaar weer veel muziekhits verwachten, actuele verrassingen in de vertelling en een gevarieerde cast. We voegen voor het eerst een extra hoofdrol toe: Maria Magdalena. Net als Judas en Petrus een van de discipelen maar jarenlang onderbelicht geweest. KRO-NCRV wil dit krachtige vrouwelijke personage daarom introduceren. Haar personage krijgt een vervolg in The Passion Hemelvaart (ook nieuw dit jaar).

Beeld: © KRO-NCRV The Passion in Doetinchem 2022, Fotograaf:  Jan Willem de Venster