VKMO-Webinar: Waar komt (volgens u) onze moraal vandaan?

In onze serie van zes Zoom-webinars reflecteren telkens twee prominenten vanuit hun eigen traditie op de vraag waar onze moraal vandaan komt. Het eerste ‘dialooggesprek’ vindt plaats op dinsdagavond 2 maart vanaf 20 uur, met als sprekers mgr. Gerard de Korte van Den Bosch en Dirk Verhofstadt, een Belgisch politiek filosoof en publicist (en broer van voormalig Belgisch premier Guy Verhofstadt). Zij gaan met elkaar in gesprek over vragen als:

  • Wat is de oorsprong van onze moraal?
  • En, hoe kunnen mensen met uiteenlopende religieuze en levensbeschouwelijke standpunten toch harmonieus met elkaar samenleven?

Deze reeks bouwt voor op de nieuwe publicatie van historicus Martin Harlaar De getemde mens (Uitgeverij Gompel&Svacina) van 13 februari jl. Een uniek project met bijdragen van meer dan 140 (bekende en onbekende) auteurs met diverse culturele en levensbeschouwelijke achtergronden. De auteurs reflecteren op de vraag ‘waar onze moraal vandaan komt’, vanuit hun zeer uiteenlopende expertise en visie op mens, ethiek en samenleving.

Inschrijvingen en info

Deelname is gratis.
Om deel te nemen aan de meeting, klik op deze link.
Passcode: 791635
Meer informatie: info@katholieknetwerk.nl