Screenshot 2021-01-29 at 13.43.27

Nieuwsbrief april 2023

Geachte relatie,

We hebben opnieuw een volle nieuwsbrief voor u. Carin Hereijgers kijkt in haar bijdrage vanuit het KSD naar het basisinkomen. Een term die op dit moment weer vaker klinkt, zeker nu het toeslagenstelsel zovelen in financiële problemen brengt. Het samenbrengen van de samenleving, het is nodig.
Dat schrijft Rick van der Woud van directeur van Mensen met een Missie ook in zijn blog over de noodzaak van het zoeken van de dialoog ter bestrijding van de polarisatie.

Het dubbelinterview is deze maand de weergave van een bijzonder gesprek tussen Petra van Haren (Edukans) en Wim Kremer (Stichting Thomas More).

De luistertip van deze maand is een podcast vanuit het Dominicanenklooster in Zwolle over het klooster in oorlogstijd.

In de agenda zijn de inspiratiedagen van het VKMO opgenomen, we hopen op uw deelname aan deze dagen. U kunt zich aanmelden via info@katholieknetwerk.nl

Graag tot ziens,

Carlien Geelkerken en Kitty Simons

Ps. Wilt u de nieuwsbrief doorsturen, dan kan dat door deze link te gebruiken: vkmo.nl/nieuwsbrief
Op deze pagina kunnen mensen zich ook aanmelden voor de nieuwsbrief.Katholiek Doen!

Rick van der Woud over de noodzaak van het zoeken van de dialoog over zaken die er echt toe doen.

Dubbelinterview

Petra van Haren en Wim Kremer met elkaar in gesprek over geloof en dialoog.

"Bij alles wat je doet is het belangrijk om verder te kijken dan jezelf."

Lezen!

HOE KUNNEN WE DE SAMENLEVING WEER SAMENBRENGEN?

Wellicht kan dit door een structureel geborgd sociaal minimum; het basisinkomen. Carin Hereijgers, zzp'er in het maatschappelijk middenveld, benadert deze discussie vanuit het katholiek sociaal denken.

Luisteren!

Over het Dominicanenklooster in oorlogstijd

In deze tijd van het jaar staan herdenken we de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog en alle oorlogen sindsdien en vieren we onze vrijheid. In 2020 is er een Podcast reeks verschenen over het Dominicanenklooster in Zwolle tijdens de Tweede Wereldoorlog. Zeker in deze weken het luisteren meer dan waard!

Welkom in het netwerk

Nieuwe directeur Reliëf

Met ingang van 1 augustus zal Eugine van Zomeren aantreden van nieuwe directeur van Reliëf. Haar passie is, zo schrijft ze, om eraan bij te dragen dat mensen tot hun recht komen, of ze nu jong zijn of stokoud, een mens blijft waardevol. Zij hoopt dat aan het team van Reliëf en aan de hele vereniging door te kunnen geven.

We wensen Eugine een goede start bij Reliëf en heten haar van harte welkom in ons netwerk.

Blog directeur

Carlien Geelkerken

Omgaan met armoede

Solidariteit met armen is onze gelovige opdracht, dat betekent volgens mij in eerste instantie dat we hen waarnemen, daar waar ze zijn.

De Quote van de Maand


"Als we op zoek gaan naar andere mensen, andere culturen, andere denkwijzen, andere religies, komen we uit onze bubbel en beginnen we aan dat prachtige avontuur dat 'dialoog' heet."

- Paus Franciscus - augustus 2013

Agenda

Meer informatie?

Wilt u meer informatie of heeft u een bericht voor in onze nieuwsbrief? Neem dat contact met ons op via info@katholieknetwerk.nl
facebook twitter linkedin 
U ontvangt deze maandelijkse nieuwsbrief omdat u deel uit maakt van het katholieke netwerk van het VKMO.
Uitschrijven |
info@katholieknetwerk.nl
Email Marketing Powered by MailPoet