Screenshot 2021-01-29 at 13.43.27

Nieuwsbrief december 2022

Geachte relatie,

De kersteditie van onze nieuwsbrief staat in het teken van zien en gezien worden. U leest over de bijzondere kerstfeesten die door Sant'Egidio worden georganiseerd.

Daarnaast besteden we aandacht aan het 'Feest van Licht' in Museumpark Orientalis en aan de documentaire die KRO-NCRV op 25 december uit zal zenden over onze Nederlandse paus Adrianus VI.

We hebben twee kijktips uit ons eigen netwerk. Het webinar van o.a. het NKV over het synodale proces, met o.a. Bisschop De Korte, Myriam Wijlens en Jos Moons.
Via de website van het VKMO kunt u ook het webinar van Stichting Thomas More en het VKMO in het kader van Katholiek Doen! met terugkijken met Erik Borgman en Gert-Jan Seegers.

Wij wensen u namens het VKMO-Katholiek Netwerk een zalig Kerstfeest en alle goeds voor 2023!

Graag tot ziens,

Carlien Geelkerken en Kitty Simons

Ps. Wilt u de nieuwsbrief doorsturen, dan kan dat ook door deze link te gebruiken: vkmo.nl/nieuwsbrief


Katholiek Doen!

Corine van der Loos over de kerstfeesten met de armen. Feesten waar de rollen omgedraaid worden. Feesten waar vervaagt wie helpt en wie geholpen wordt.

Zien!

Museumpark Orientalis: Het Feest van Licht

Een magische plek, net buiten de stad Nijmegen. Museumpark Orientalis staat deze winter weer in de schijnwerpers. Een onvergetelijke belevenis voor jong en oud!

KRO-NCRV: ADRIANUS, DE NEDERLANDSE PAUS

Eerste kerstdag om 19:30 zendt KRO-NCRV een documentaire uit over de enige Nederlandse paus ooit: Adrianus VI.

Schermafbeelding-2022-07-03-om-21.12.37

NKV, KNR & BISDOM DEN BOSCH: WEBINAR SYNODALE KERK

Het webinar van het NKV, de KNR en het bisdom Den Bosch van 7 december jl. is terug te zien via YouTube. De moeite waard!

Blog directeur

Carlien Geelkerken

ZIEN EN GEZIEN WORDEN

Carlien Geelkerken vraagt zich af of u ze gezien heeft, de mensen die in stilte helpen. En zij roept u op om die helpers zichtbaar te maken. Om ons netwerk zichtbaar te maken. Dat kan alleen samen!

De Quote van de Maand


"Het beschermen van de menselijke waardigheid van de zwaksten draagt bij tot de groei van de menselijke gemeenschap en beschermt het beeld van God dat in ieder mens is ingeprent."

- Paus Franciscus - 10 december 2022

Agenda

Meer informatie?

Wilt u meer informatie of heeft u een bericht voor in onze nieuwsbrief? Neem dat contact met ons op via info@katholieknetwerk.nl
facebook twitter linkedin 
U ontvangt deze maandelijkse nieuwsbrief omdat u deel uit maakt van het katholieke netwerk van het VKMO.
Uitschrijven |
info@katholieknetwerk.nl
Email Marketing Powered by MailPoet