Screenshot 2021-01-29 at 13.43.27

Nieuwsbrief februari 2024

Geachte relatie,

Terwijl in Den Bosch de eerste krokussen de kop al weer voorzichtig boven het maaiveld steken sturen wij u de eerste nieuwsbrief van 2024. Een nieuwsbrief waarin we aandacht besteden aan de oproep van het Netwerk Katholieke Vrouwen om met elkaar in gesprek te gaan de komende maanden.

Op de valreep nodigen we u uit voor het bijwonen van een Webinar in de reeks Katholiek Denken - Katholiek Doen. Dit webinar is daags na de opname terug te kijken. Gisteren hadden we het voorgesprek met Petra Dassen en Maria van den Muijsenbergh dus we kunnen alvast zeggen dat het onderwerp waar zij met elkaar over in gesprek gaan 'de toegang tot de zorg', veel stof tot nadenken op gaat leveren. Kijk live mee, of kijk later terug van onze website.

In het dubbelinterview van deze maand spreken twee 40'ers met elkaar over zingeving, werk en hardlopen. En Titus Frankemölle was in Rome op bezoek bij het dicasterie voor cultuur en educatie, hij schreef voor ons een verslag.

Graag tot ziens,

Carlien Geelkerken en Kitty Simons

Ps. Wilt u de nieuwsbrief doorsturen, dan kan dat door deze link te gebruiken: vkmo.nl/nieuwsbrief
Op deze pagina kunnen mensen zich ook aanmelden voor de nieuwsbrief.


Dubbelinterview

In deze nieuwsbrief een dubbelinterview met Femke van der Biezen (Mensen met een Missie) en Jan Wassink (Stichting Moria)
Twee generatiegenoten over hoe in hun werk en leven ieder mens telt.

Katholiek doen!

Op bezoek bij het dicasterie voor cultuur en educatie

Titus Frankenmölle, NKSR, was op kennismakingsbezoek bij het dicasterie voor cultuur en educatie. Voor ons schreef hij een verslag.

Avond van de martelaren

Bijzondere verhalen van moed en zelfgave

Op vrijdag 31 maart worden in de St. Nicolaasbasiliek in Amsterdam de mensen herdacht die het afgelopen jaar wereldwijd zijn gedood vanwege hun geloof in Christus. Aansluitend aan de Eucharistieviering om 19 uur wordt de kruisweg gebeden, afgewisseld met muziek en getuigenissen.

Luisteren en kijken

Podcast 'De Verwondering'

Beleef de veertigdagentijd met De verwondering! De komende zeven weken verschijnt iedere woensdag een podcast waarin Annemiek Schrijver je uitdaagt om uit de waan van de dag te stappen.

Webinar: Toegang tot de zorg

In de reeks webinars ‘Katholiek denken – katholiek doen’ vond opnieuw een dialoog plaats tussen twee professionals. Deze keer ging het gesprek tussen Petra Dassen, burgemeester van Kerkrade, en huisarts en emeritus hoogleraar gezondheidsverschillen Maria van den Muijsenbergh. Onderwerp van hun tweegesprek was het omvangrijke vraagstuk van de toegang tot de zorg. Het werd een mooi gesprek tussen twee bevlogen mensen. Een gesprek om over door te denken.

De Matthäus Missie van Reinbert de Leeuw

Pianist, componist en dirigent Reinbert de Leeuw (1938-2020) heeft zijn leven gewijd aan de moderne klassieke muziek. In 2016/17 waagt hij zich aan de Matthäus Passion.
Dit is een documentaire over het mysterie van muziek, de betovering en de bijzondere wisselwerking tussen Reinbert de Leeuw en jongere generaties musici. 'Als ik mij de rest van mijn leven alleen nog maar met de Matthäus Passion zou moeten bezighouden, zou ik dat zo doen', zegt Reinbert de Leeuw in deze documentaire uit 2016/17.
Voor liefhebbers van de Matthäus een prachtig inkijkje in de voorbereiding van een dirigent en de musici op de uitvoering van de passion. Zeven jaar oud inmiddels, maar nog steeds de moeite waard.


De Quote van de Maand


'

'De vastentijd, die vandaag begint, is een gelegenheid voor bekering en innerlijke vernieuwing. Doe dit door te luisteren naar het Woord van God, te zorgen voor broeders en zusters die onze hulp nodig hebben en te bidden, vooral voor vrede in onze wereld.'

.'

- Paus Franciscus - Aswoensdag 2024

Agenda

cropped-logo.png

7 november 2024

VKMO-Netwerkdag

Meer informatie?

Wilt u meer informatie of heeft u een bericht voor in onze nieuwsbrief? Neem dat contact met ons op via info@katholieknetwerk.nl
facebook twitter linkedin 
U ontvangt deze maandelijkse nieuwsbrief omdat u deel uit maakt van het katholieke netwerk van het VKMO.
Uitschrijven |
info@katholieknetwerk.nl
Email Marketing Powered by MailPoet