Screenshot 2021-01-29 at 13.43.27

Nieuwsbrief december 2023

Geachte relatie,

De donkere dagen voor Kerstmis zijn dit jaar echt wat donker en grijs. Hier op het VKMO branden de lampen de hele dag. Deze dagen passen wel bij hoe het in de wereld gaat op het moment. Verder weg, in Gaza, in de Oekraïne en op tal van andere plekken in de wereld. En dichterbij, in ons eigen land.

We kijken als VKMO terug op een jaar waarin er veel gebeurd is. We verwelkomen op de valreep drie nieuwe leden, waarover in deze nieuwsbrief meer. En we namen afscheid van KBO-PCOB. Het boek 'Katholiek denken doen' zag het levenslicht en onze eerste netwerkdag in november jongstleden was een feestje.

In deze laatste nieuwsbrief van dit jaar vindt u een dubbelinterview met Thijs Caspers en Michel Bronzwaer. Een persbericht van Kwintessens Educatief. Een lange lijst met activiteiten voor in de kerstvakantie en een aantal kijktips voor deze vakantie.

Veel leesplezier, Zalig Kerstmis en alle goeds voor 2024!

Graag tot ziens,

Carlien Geelkerken en Kitty Simons

Ps. Wilt u de nieuwsbrief doorsturen, dan kan dat door deze link te gebruiken: vkmo.nl/nieuwsbrief
Op deze pagina kunnen mensen zich ook aanmelden voor de nieuwsbrief.Dubbelinterview

In deze nieuwsbrief een dubbelinterview met Thijs Caspers en Michel Bronzwaer.

De heren kennen elkaar door en door, maar weten elkaar nog steeds te verwonderen. Zou dat de kracht zijn van hun samenwerking?

Katholiek doen!

Katholiek doen in de kerstvakantie

In deze kerstvakantie staan er tal van activiteiten op de agenda. We maakten een overzicht.Nieuws uit het netwerk

Kwintessens educatie gaat samenwerken met de Maatschappij van Welstand

Per 1 januari 2024 bundelen de bij het VKMO aangesloten organisatie Stichting Kwintessens Educatief en de Maatschappij van Welstand hun rijke traditie, kennis en kunde om een stimulans te geven aan de herwaarding van levensbeschouwelijk onderwijs en inspirerende pedagogische narratieven.

Welkom in het netwerk (1)

Tijdens de Algemene Raad van 12 december jongstleden zijn drie organisaties toegetreden tot het netwerk:


  1. De Marienburgvereniging
  2. De LJ Maria Stichting
  3. Christoffelreizen
Ook vanaf deze plek van harte welkom in ons netwerk!

Welkom in het netwerk (2)

Sinds 1 oktober is Heleen van den Berg aangetreden als CEO van Cordaid. Heleen zal vanaf het nieuwe jaar betrokken zijn bij ons netwerk. We heten haar nu alvast van harte welkom!


Kijken met Kerstmis

Francis naar Lourdes

In de nieuwe KRO-NCRV-serie ‘Francis naar Lourdes’ gaat operazangeres Francis van Broekhuizen als vrijwilliger mee naar Lourdes. De opnames voor de serie werden afgelopen september gemaakt tijdens een bedevaart van het Huis voor de Pelgrim. Francis naar Lourdes is deze kerst te zien bij KRO-NCRV op NPO 2. De hele reeks is vanaf 25 december te zien op NPO Plus.

Blog directeur

De Grondwet als 'Stolperstein'

Een paar gedachten over de vraag hoe we het goede samenleven vorm moeten geven van Carlien Geelkerken, directeur van het VKMO-Katholiek Netwerk.

"Het is tijd om onze solidariteit met de mensen aan de randen van onze samenleving handen en voeten te geven."

De Quote van de Maand


'Liefde maakt niet alleen in de hemel gelukkig, maar ook hier op aarde. Als we echt gelukkig willen zijn, laten we dan leren om alles in liefde om te zetten, door anderen ons werk en onze tijd aan te bieden, vriendelijke woorden te spreken en goede daden te verrichten. We kunnen dat allemaal!'

- Paus Franciscus - december 2023

Agenda

cropped-logo.png

7 november 2024

VKMO-Netwerkdag

Meer informatie?

Wilt u meer informatie of heeft u een bericht voor in onze nieuwsbrief? Neem dat contact met ons op via info@katholieknetwerk.nl
facebook twitter linkedin 
U ontvangt deze maandelijkse nieuwsbrief omdat u deel uit maakt van het katholieke netwerk van het VKMO.
Uitschrijven |
info@katholieknetwerk.nl
Email Marketing Powered by MailPoet