Screenshot 2021-01-29 at 13.43.27

Nieuwsbrief november 2023

Geachte relatie,

Na de verkiezingsuitslag van afgelopen woensdag sturen wij u vandaag een nieuwsbrief die in het teken staat van het katholiek sociaal denken. Dat kan ook bijna niet anders, na lang wachten verscheen midden oktober het boek van Thijs Caspers: Katholiek denken doen. Het boek is te bestellen via VKMO en natuurlijk via uw lokale boekhandel.

Natuurlijk is er ook deze keer weer een dubbelinterview. Nelleke Swinkels (NKT) en Piet Fortuin (CNV) spraken - ruim voor de verkiezeningen - met elkaar over het goede samenleven. Solidariteit en barmhartigheid.

Tijdens dat interview vertelde Nelleke dat zij naar Gambia ging om het project te bezoeken waar haar dochter Geertje werkt. Een verslag van deze reis treft u aan in blog 'katholiek denken doen in de praktijk'.

Ten slotte hebben we een fotoverslag van onze netwerkdag. Heeft u die dit jaar gemist, dan is er volgend jaar een herkansing. Op 7 november 2024 hopen we velen van u te mogen ontmoeten.

Graag tot ziens,

Carlien Geelkerken en Kitty Simons

Ps. Wilt u de nieuwsbrief doorsturen, dan kan dat door deze link te gebruiken: vkmo.nl/nieuwsbrief
Op deze pagina kunnen mensen zich ook aanmelden voor de nieuwsbrief.Ontmoeten!

VKMO-Netwerkdag: Katholiek Doen!

Op 9 november organiseerde het VKMO voor alle aangesloten organisaties, alle betrokken professionals en het brede katholieke netwerk in kerk en samenleving een netwerkdag. We hebben een mooi fotoverslag van deze dag, met workshops, een netwerkmarkt en veel mooie ontmoetingen

Dubbelinterview

In deze nieuwsbrief een dubbelinterview met Nelleke Swinkels (NKT) en Piet Fortuin (CNV). Over solidariteit, barmhartigheid en het goede leven.


"We zijn op deze wereld om iets te betekenen voor mensen, verantwoordelijkheid te dragen en een bijdrage te leveren."

Katholiek Doen!

Katholiek denken doen

Afgelopen oktober verscheen het boek 'Katholiek denken doen'. Het boek is geschreven door Thijs Caspers.
Het boek had er niet kunnen zijn zonder een bijdrage van het Kansfonds, van Actioma en van diverse ordes en congregaties. Het Katholiek Nieuwsblad tekent voor de praktijkvensters in het boek. Al met een al dus een boek en een project van, voor en door VKMO-Katholiek Netwerk.

Katholiek doen: Verloskunde in Gambia

Tijdens het dubbelinterview vertelde Nelleke Swinkels dat zij daags na het interview naar Gambia zou gaan om haar dochter te bezoeken die op dat moment als vrijwilligster werkzaam als verloskundige. We vroegen haar of ze na terugkomst een verslag wilde schrijven voor onze nieuwsbrief.

Afscheid

Zeven jaar hebben KBO en PCOB zich met hart en ziel ingezet om een structuur te vinden voor een hechtere samenwerking. Maar de lange verloving kon niet worden omgezet in een huwelijk. Dat betekent het einde van KBO-PCOB en tegelijkertijd een nieuw begin voor zowel de zelfstandige KBO-bonden als voor PCOB. Met het opheffen van KBO-PCOB eindigt ook het lidmaatschap van KBO-PCOB van het VKMO-Katholiek Netwerk. Wij wensen het bestuur en alle medewerkers alle goeds voor de toekomst en hopelijk tot ziens in het netwerk.

https://www.kbo-pcob.nl/nieuwewegen/

Luisteren!

Kloostercast

Laat je inspireren door een levenslange zoektocht naar een zinvol leven en vind rust in de hectiek van het moderne bestaan. Elke werkdag in jouw favoriete podcastapp naar De Kloostercast.

Blog directeur

Katholiek denken, maar ook doen

Een paar gedachten over het katholiek sociaal denken van Carlien Geelkerken, directeur van het VKMO-Katholiek Netwerk.

"Genadig omgaan met mensen die, zoals de paus het vaak zegt, in de periferie, aan de rand van de samenleving, leven. Die om de een of andere reden niet meer kunnen deelnemen aan onze maatschappij."

De Quote van de Maand


'Het geloof leert ons dat elke arme persoon een kind van God is en dat Christus in hen aanwezig is. "Wat je voor een van deze minste broeders van mij hebt gedaan, heb je voor mij gedaan" (Mt 25:40).'

- Paus Franciscus - november 2023

Agenda

cropped-logo.png

7 november 2024

VKMO-Netwerkdag

Meer informatie?

Wilt u meer informatie of heeft u een bericht voor in onze nieuwsbrief? Neem dat contact met ons op via info@katholieknetwerk.nl
facebook twitter linkedin 
U ontvangt deze maandelijkse nieuwsbrief omdat u deel uit maakt van het katholieke netwerk van het VKMO.
Uitschrijven |
info@katholieknetwerk.nl
Email Marketing Powered by MailPoet