Screenshot 2021-01-29 at 13.43.27

Nieuwsbrief november 2022

Geachte relatie,

Hierbij een nieuwe editie van onze VKMO-nieuwsbrief.

Deze maand spraken we met Leo Fijen (Uitgeverij Adveniat) en Ernst Hirsch Ballin (Stichting Octavia van Bremen). Katholiek Doen! laat ons deze maand dromen met Paus Franciscus, met een verslag van de inspiratiedag van 10 november jongstleden.

Aanstaande dinsdag 29 november is er om 19:30 een webinar met Erik Borgman (Tilburg University) en Gert-Jan Segers (CU). Zij gaan, vanuit een gelovig perspectief, met elkaar in gesprek over de polarisatie in de maatschappij.

Deze nieuwsbrief bevat ook een prachtig eerbetoon aan René Grotenhuis, het is bijna een jaar geleden dat hij plotseling overleed. Zijn boek Gist verscheen afgelopen maand en daarin neemt hij ons nog een keer bij de hand als standvastig beoefenaar van het KSD.

Wij wensen u namens het VKMO-Katholiek Netwerk alle goeds,

Carlien Geelkerken en Kitty Simons


Het dubbel interview

Leo Fijen (Uitgeverij Adveniat) en Ernst Hirsch Ballin (Stichting Octavia van Bremen) Een gesprek tussen twee mannen die elkaar kennen, waarderen en respecteren. Over wortels, groeien en het doorgeven van wat van waarde is.

'Door trouw te blijven aan elkaar, kan de ene mens aan de andere mens groeien.'

Nieuwsberichten

EEN POSTUME DANKZEGGING AAN RENÉ GROTENHUIS

Afgelopen maand verscheen het boek Gist. Een boek waarin we als VKMO-organisaties René nog een keer aan het woord laten over voor hem drie belangrijke thema’s van de afgelopen twee jaar.

Webinar Katholiek Denken - Katholiek Doen

29 november 2022, 19:30. Gert-Jan Segers (ChristenUnie) en Erik Borgman (Tilburg University) over radicalisering en polarisatie in de samenleving.

Schermafbeelding-2022-07-03-om-21.12.37

HET GEHEIM VAN SINT MAARTEN

Een videoserie en vijf luister-Bijbelverhalen rondom het thema 'delen'.
Hoe voed je in deze nieuwe, snel veranderende tijd je kinderen op tot evenwichtige, vrije en gelukkige mensen? En welke bronnen kun je daarbij aanboren om houvast en richting aan te ontlenen, om door geïnspireerd te worden?

Inspiratie

Carlien Geelkerken

DE OORLOG EN DE ECONOMIE

Carlien Geelkerken ontmoette deze periode drie mensen die door de oorlog en de economische situatie hun leven ingrijpend zagen veranderen.

KATHOLIEK DOEN! - INSPIRATIEMIDDAG ‘DURVEN DROMEN MET PAUS FRANCISCUS’

Regina Teunen van PAX vertelt vol vuur over de ziel van PAX. Het geloof in vrede voor en door alle generaties.

De Quote van de Maand


"De kerk moet een plaats van genade zijn die gratis wordt gegeven, waar iedereen zich welkom, geliefd, vergeven en aangemoedigd kan voelen om het goede leven van het evangelie te leiden."

- Paus Franciscus

Agenda

Meer informatie?

Wilt u meer informatie of heeft u een bericht voor in onze nieuwsbrief? Neem dat contact met ons op via info@katholieknetwerk.nl
facebook twitter linkedin 
U ontvangt deze maandelijkse nieuwsbrief omdat u deel uit maakt van het katholieke netwerk van het VKMO.
Uitschrijven |
info@katholieknetwerk.nl
Email Marketing Powered by MailPoet