Screenshot 2021-01-29 at 13.43.27

Nieuwsbrief april 2022

Geachte relatie,

Hierbij een nieuwe editie van onze VKMO-nieuwsbrief.

Deze maand spraken we met Anton de Wit (Katholiek Nieuwsblad) en Roel van Gestel (Berne Media). In de Column Katholiek Doen! leest u hoe veertig vluchtelingen uit de Oekraïne worden opgevangen.

Onze nieuwsbrief komt vaak in de mailbox van uw secretariaat terecht, met secretaressedag (m/v/x) in het zicht willen we hen deze keer expliciet bedanken voor alle tijd en aandacht die zij aan het VKMO besteden.

Wij wensen u namens het VKMO-Katholiek Netwerk veel lees- en kijkplezier en Zalig Pasen!

Carlien Geelkerken en Kitty Simons

Ps. Ondanks alle beperkingen rondom Corona kijken we als VKMO tevreden terug op 2021. U leest hier alles over in ons jaarverslag.

Het dubbel interview

Roel van Gestel (Berne Media) en Anton de Wit (Katholiek Nieuwsblad) met elkaar in gesprek over de kerk van hun Brabantse jeugd en hun zoektocht naar wat nu eigenlijk katholiek is.

"We zijn geen zuil meer, we moeten samenwerken."

Nieuwsberichten

DSC01969

Nederland geeft thuis!

We geven massaal thuis, aan o.a. vluchtelingen uit de Oekraïne. Hoe houden we dat vast, net zolang tot iedereen een thuis heeft?

Logo Synode 2021 2023

24 en 25 juni: Inspiratiedagen

Op 24 en 25 juni organiseert het VKMO de VKMO-inspiratiedagen. We kijken er naar uit om met elkaar aan de slag te gaan rondom het thema: 'Katholiek sociaal denken en doen: in het spoor van Paus Franciscus'
Foto Ingrid Rep, Credit Christiaan Krouwels

Nieuwe directeur Huis vd Pelgrim

Maastrichtenaar Jeroen Bollen (50) wordt de nieuwe directeur van het Huis voor de Pelgrim. Dit is de landelijke organisatie die bedevaarten organiseert.

Inspiratie

Ploegen en zwaarden

In de ICE richting Pasen

Nu de beperkingen opgeheven zijn begint voor onze directeur Carlien Geelkerken het netwerk steeds meer te leven, net zoals de tulpen in de kloostertuin.

writing-828911_1920

KATHOLIEK DOEN:

Michel Bronzwaer, Focolare, over de opvang van 40 mensen uit de Oekraïne:

'Niemand weet wat de nabije toekomst brengt. We weten wel dat nabijheid alleen in het nu waargemaakt kan worden. En dat nabijheid iets wederzijds is.'

Vanavond op TV: The Passion

Op Witte Donderdag, 14 april, zendt de KRO-NCRV The Passion uit (NPO 1, 20:30). KRO-NCRV maakt met The Passion een paasverhaal voor iedereen.

De Quote van de Maand


"We moeten anderen nooit herleiden tot wat ze misschien gezegd of gedaan hebben, maar ze waarderen voor de belofte die ze in zich dragen.
"

- Paus Franciscus in Fratelli Tutti (228).

Agenda

Meer informatie?

Wilt u meer informatie of heeft u een bericht voor in onze nieuwsbrief? Neem dat contact met ons op via info@katholieknetwerk.nl
facebook twitter linkedin 
U ontvangt deze maandelijkse nieuwsbrief omdat u deel uit maakt van het katholieke netwerk van het VKMO.
Uitschrijven |
info@katholieknetwerk.nl
Email Marketing Powered by MailPoet