Screenshot 2021-01-29 at 13.43.27

Nieuwsbrief maart 2024

Geachte relatie,

In de Goede Week sturen wij u de nieuwsbrief van maart. In deze nieuwsbrief een dubbelinterview met Arjan Klein en Carin Hereijgers, die ieder op hun eigen wijze van betekenis willen zijn in hun werk en leven.

Als inspirerende tekst hebben we deze keer gekozen voor het integraal opnemen van de Paasbrief van Pater Mark-Robin Hoogland C.P, voorzitter van de KNR.

Natuurlijk besteden we in deze nieuwsbrief ook aandacht aan de Passion van KRO-NCRV, dit jaar vanuit Zeist.

Ten slotte willen we u ook alvast informeren over de katholiek denken doen dag die het VKMO samen met Stichting Thomas More organiseert op 13 juni in Museumpark Orientalis. We hopen velen van u te mogen ontmoeten rondom het thema 'hoop'.


Graag tot ziens,

Carlien Geelkerken en Kitty Simons

Ps. Wilt u de nieuwsbrief doorsturen, dan kan dat door deze link te gebruiken: vkmo.nl/nieuwsbrief
Op deze pagina kunnen mensen zich ook aanmelden voor de nieuwsbrief.


Dubbelinterview

Carin Hereijgers, een van de professionals uit het bredere netwerk en Arjan Klein, Stichting Mara, hebben deze maand met elkaar gesproken. Over het van betekenis zijn voor anderen in werk en leven.

Katholiek doen!

Katholiek denken doen-dag in Museumpark Oriëntalis

Samen met Stichting Thomas More organiseert het VKMO de katholiek denken doen-dag. Het thema van deze middag, met als spreker prof. Paul van Geest, is Hoop. U bent allen van harte welkom!

Paasbrief KNR

In zijn Paasbrief spreekt KNR-voorzitter pater Mark-Robin Hoogland c.p. over de on-vrede in onze wereld en onze samenleving. De vele conflicten en oorlogen, de polarisatie die we in eigen land ervaren, ze maken ons soms moedeloos.

Wij kunnen de onvrede niet wegnemen en de wereldvrede niet bewerkstelligen. Maar, zo stelt hij: “Wel kunnen wij, religieuzen, hieraan een bijdrage leveren – en dat is ook onze roeping.”

Luisteren en kijken!

The Passion 2024

Op donderdag 28 maart vindt de veertiende editie van The Passion plaats. Ook dit jaar is The Passion weer op verschillende plekken te zien en te horen.

De ongelooflijke podcast

Velen van u zullen deze podcast al kennen. Voor degenen die hem nog niet kennen: De Ongelooflijke Podcast is een podcast over de relevantie van het geloof in een steeds ongeloviger Nederland. Journalist David Boogerd en theoloog Stefan Paas voeren verdiepende gesprekken met spraakmakende gasten. Wekelijks verschijnt op zondag een nieuwe aflevering.


Bijzondere tentoonstelling in de Abdij van Berne

De Abdij van Berne te Heeswijk organiseert samen met de Ambachtelijke Smedersgilde van België vzw een reizende expositie van stalen kruizen in de kerk van de Abdij te Heeswijk van 8 april tot en met 20 mei.

Blog directeur

Uit mijn bubbel

Onze directeur heeft sinds kort een hond. En dat levert een hele nieuwe bubbel op en de vraag: Wat kan ik leren van mijn hond?

De Quote van de Maand

'De Goede Week is een tijd van genade die de Heer ons geeft om Jezus te ontmoeten en om anderen het licht en de vreugde van ons geloof te laten zien. Mogen we dat doen met liefde en Gods tederheid, in respect en geduld, wetend dat Hij het is die ons leidt.'

- Paus Franciscus - maart 2024

Agenda

cropped-logo.png

7 november 2024

VKMO-Netwerkdag

Meer informatie?

Wilt u meer informatie of heeft u een bericht voor in onze nieuwsbrief? Neem dat contact met ons op via info@katholieknetwerk.nl
facebook twitter linkedin 
U ontvangt deze maandelijkse nieuwsbrief omdat u deel uit maakt van het katholieke netwerk van het VKMO.
Uitschrijven |
info@katholieknetwerk.nl
Email Marketing Powered by MailPoet