Screenshot 2021-01-29 at 13.43.27

Nieuwsbrief september 2023

Geachte relatie,

Na een natte zomer en warme eerste helft van september, verschijnt de eerste VKMO-nieuwsbrief van dit werkjaar. Met in deze brief de uitnodiging voor onze VKMO-Netwerkdag op 9 november. We hopen velen van u op deze dag te mogen ontmoeten.

Natuurlijk is er ook deze keer weer een dubbelinterview. Mark Buck en Raymond Hintjes spreken met elkaar over goed onderwijs. Dat kan ook niet anders, beiden werken in de onderwijssector.

Hans Oldenhof van Schuldhulpmaatje Nederland schrijft over de potjescheck, werkt u voor een van de caritas-organisaties in ons netwerk, lees de column dan vooral en wie weet kunt u als organisatie aanhaken.

De kijktip van deze maand is een podcastreeks van Omroep Gelderland 'De zingever'. En mocht u ondanks het mooie weer toch nog wat tijd voor een scherm door willen brengen, dan hebben we ook nog een kijktip.

In de agenda zijn de inspiratiedagen van het VKMO opgenomen, we hopen op uw deelname aan deze dagen. U kunt zich aanmelden via info@katholieknetwerk.nl

Graag tot ziens,

Carlien Geelkerken en Kitty Simons

Ps. Wilt u de nieuwsbrief doorsturen, dan kan dat door deze link te gebruiken: vkmo.nl/nieuwsbrief
Op deze pagina kunnen mensen zich ook aanmelden voor de nieuwsbrief.Ontmoeten!

VKMO-Netwerkdag: Katholiek Doen!

Op 9 november organiseert het VKMO voor alle aangesloten organisaties, alle betrokken professionals en het brede katholieke netwerk in kerk en samenleving een netwerkdag.

Katholiek Doen!

Ik ben moe

Een blog van Conny Stuart, werkzaam bij Leerhuis Westerhelling in Nijmegen, over een van de uitdagingen van deze tijd: tijd zelve.

Schuldhulpmaatje introduceert de 'potjescheck'

Doordat de overheid gewantrouwd wordt blijft veel geld op de plank liggen. Peter Rijsdijk, directeur van SchuldHulpMaatje, bedacht er iets op. En hij kreeg een groot aantal landelijke vrijwilligersorganisaties mee voor zijn plan.

Dubbelinterview

Deze maand zijn Mark Buck, Verus, en Raymond Hintjes, Bona Ventura, met elkaar in gesprek gegaan. Over onderwijs, dat kon niet anders.

"Een verhaal heeft altijd meerdere kanten. We hebben allemaal onze onrusten en vrede momenten. Het is belangrijk om dat in het achterhoofd te houden. Meten met de maat der mildheid voordat je een vervolgstap zet."

Kijken!

Dagboek van een herdershond

KRO-NCRV brengt vanuit Sittard-Geleen een uniek musicalspektakel op tv: Dagboek van een herdershond live. Een moderne vertaling van een nostalgisch verhaal, waarin de ziel van Limburg tot leven komt.

Welkom in het netwerk

Nieuwe coördinator Laudato Si' Alliantie

Sinds 1 september is Jurijn Timon de Vos de nieuwe coördinator van de Laudato Si' Alliantie. Jurijn is geen onbekende in ons netwerk, meermaals vertegenwoordigde hij de Radboud Universiteit, waar hij ook blijft werken, in onze overleggen. Ook is Jurijn verbonden met Leerhuis Westerhelling.

De Quote van de Maand


"God vestigt zijn hoop niet op de groten en machtigen, maar op de kleinen en nederigen"

- Paus Franciscus - september 2023

Agenda

Meer informatie?

Wilt u meer informatie of heeft u een bericht voor in onze nieuwsbrief? Neem dat contact met ons op via info@katholieknetwerk.nl
facebook twitter linkedin 
U ontvangt deze maandelijkse nieuwsbrief omdat u deel uit maakt van het katholieke netwerk van het VKMO.
Uitschrijven |
info@katholieknetwerk.nl
Email Marketing Powered by MailPoet