Screenshot 2021-01-29 at 13.43.27

Nieuwsbrief mei 2023

Geachte relatie,

Op de valreep voor Pinksteren verschijnt onze nieuwsbrief. Deze maand spraken we met Maria Martens (Vincent de Paul Center Nederland) en Peter Broeders (Kerk in Nood), een gesprek waarin gaandeweg bleek dat er veel gedeelde ervaringen waren. Al groeide de een op boven en de ander onder de grote rivieren. In een tijd waarin de vanzelfsprekendheid van de kerk er enerzijds was en anderzijds steeds meer onder druk kwam te staan.

Bert Buirma roept ons in zijn bijdrage indringend op om te gaan werken aan sterke sociale structuren om er ook in de toekomst voor te kunnen zorgen dat we elkaar kunnen blijven verzorgen.

De luistertip van deze maand is een podcastreeks van Omroep Gelderland 'De zingever'. En mocht u ondanks het mooie weer toch nog wat tijd voor een scherm door willen brengen, dan hebben we ook nog een kijktip.

In de agenda zijn de inspiratiedagen van het VKMO opgenomen, we hopen op uw deelname aan deze dagen. U kunt zich aanmelden via info@katholieknetwerk.nl

Graag tot ziens,

Carlien Geelkerken en Kitty Simons

Ps. Wilt u de nieuwsbrief doorsturen, dan kan dat door deze link te gebruiken: vkmo.nl/nieuwsbrief
Op deze pagina kunnen mensen zich ook aanmelden voor de nieuwsbrief.Katholiek Doen!

Bert Buirma over de noodzaak om te werken aan sociale structuren. Als mens en als bestuurder van een zorginstelling deelt hij zijn zorgen over de zorg.

Dubbelinterview

Maria Martens en Peter Broeders met elkaar in gesprek over hoe hun (geloofs)opvoeding tot op de dag van vandaag vruchtbaar blijkt voor hun handelen.

"Ik ben mijn ouders dankbaar dat zij mij hebben geïntroduceerd in een gelovige traditie."

Ontmoeten!

VKMO-Inspiratiedagen: Katholieke identiteit in werken en leven

Op vrijdag 7 en zaterdag 8 juli organiseren we weer een VKMO-inspiratieweekend. We beginnen op vrijdag om 16.00 uur en sluiten op zaterdag af met een lunch om ca. 14.00 uur.

Kijken!

Zo geven we thuis!

Een registratie van de door Kansfonds, Fonds 21 en Pakhuis de Zwijger georganiseerde bijeenkomst over de vraag hoe we er met elkaar voor kunnen zorgen dat iedereen een thuis heeft. Een veelkoppig monster. We zijn een jaar verder, maar de problematiek is actueler dan ooit. Kijk de bijeenkomst terug en stel uzelf de vraag: Hoe kunnen wij thuis geven?

Luisteren!

Podcast Zingever

De Zingevers van het radioprogramma Zin in Zondag op Radio Gelderland bieden elke week een beschouwing op de actualiteit en het leven. Luister deze podcast en de zondag begint goed. Elke zondag komt er rond 9.30 uur een nieuwe aflevering online. De Zingever is ook te vinden in podcastapps.

Blog directeur

Carlien Geelkerken

Roeping

Het woord roeping hangt in de lucht. Een woord dat in ons netwerk misschien niet letterlijk klinkt, maar wel degelijk aanwezig is.

De Quote van de Maand


"Zonder de Geest valt ons christelijk leven uiteen en ontbreekt de liefde die alles samenbrengt."

- Paus Franciscus - Pinksteren 2019

Agenda

Meer informatie?

Wilt u meer informatie of heeft u een bericht voor in onze nieuwsbrief? Neem dat contact met ons op via info@katholieknetwerk.nl
facebook twitter linkedin 
U ontvangt deze maandelijkse nieuwsbrief omdat u deel uit maakt van het katholieke netwerk van het VKMO.
Uitschrijven |
info@katholieknetwerk.nl
Email Marketing Powered by MailPoet